Zaai- en plantmachines

Een compleet assortiment

Demo aanvragen >

Lemken| Breed in keuze

Lemken bestaat al sinds 1844 en is sinds 1928 al actief in Nederland. Het merk staat synoniem voor grondbewerking en zaaien. Door de overname van Hassia ging Lemken in de zaaitechniek. De eerste jaren bestond het assortiment uit gedragen, mechanische nokkenrad zaaimachines, maar met de introductie van de Solitair pneumatische zaaimachine, inmiddels meer dan 25 jaar terug, is de keuze in het assortiment flink toegenomen. De Solitair is een machine die het combineren van werkgangen mogelijk maakt en uitblinkt in precisie. Sinds de introductie in 1997 zijn er meer dan 31.000 LEMKEN zaaimachines verkocht. Ook heeft Lemken een precisie-zaaimachine geïtroduceerd, die het nauwkeurig zaaien van onder andere maïs, bonen en zonnebloemzaden mogelijk maakt. Deze Azurit machine is voorzien van het Delta-row systeem, zodat elk zaadje voldoende ruimte krijgt en de meststoffen optimaal benut worden. De machine kan perfect in combinatie met de Solitair fronttank, die op zijn beurt ook steeds vaker gebruikt wordt met de Optidisc zaaibalk. Zo ontstaat een zaaicombinatie met optimale gewichtsverdeling.

Kuhn| Onbeperkt gevarieerd 

Het verhaal van Kuhn begint al in 1828 als de Franse smid Joseph Kuhn zijn eerste weegapparatuur in de markt zet. 40 jaar later startte de productie van landbouwmachines en jaren van groei in omvang en verkoop volgden. In het heden is Kuhn een toonaangevende producent van landbouwmachines en bekend over de hele wereld. Kuhn is actief in tal van branches, zoals akkerbouw, tuinbouw, veehouderij, groenvoorziening, enzovoort. Door de brede expertise is het bedrijf een sterk merk geworden. Ook op het gebied van zaaimachines heeft het bedrijf een naam hoog te houden. Van mechanische gedragen naar pneumatisch getrokken machines, Kuhn heeft het allemaal.

Baselier| Anders

Baselier is een Nederlandse machinebouw en ontwerpt en produceert volveldfrezen, rijenfrezen, pootmachines, loofklappers en rugvormers. Het bedrijf is ontstaan op de zeeuwse klei en dat is terug te vinden in de kwaliteit van het product. Het bedrijf bestaat al sinds 1951 en is begonnen met het maken van grondfrezen. Echter is het bedrijf pionier op het gebied van frees-pootcombinatie, een machines die het bewerken van de grond en het poten van aardappelen combineert in één werkgang. Deze combinatie is doorontwikkelt in samenwerking met Wifo. In 2011 al, zag de eerste uitvoering het levenslicht. Benieuwd naar deze bijzondere machine? Vraag ons om informatie.

Einböck| Opbouwend

Einböck is een producent van landbouwmachines uit Oostenrijk.  Als familiebedrijf levert het bedrijf sinds 1934 gespecialiseerde machines. Einböck is één van de pioniers op het gebied machinaal graslandverzorging en -vernieuwing, evenals van apparatuur voor mechanische gewasverzorging voor de (biologische) landbouw . Het bedrijf is dan ook het meest bekend van de schoffelwerktuigen en wiedeggen. Daarnaast levert Einböck een bescheiden assortiment (opbouw)zaaimachines en fronttanks.