SKL Keuring

Periodieke spuitkeuring

De Stichting Kwaliteitseisen Landbouwtechniek (SKL) in Wageningen is een onafhankelijke keuringsinstelling. Doel van deze stichting is het bevorderen en verbeteren van de werking van trekkers, machines en installaties voor de land- en tuinbouw.

SKL organiseert daarvoor onder andere periodieke keuringen voor diverse soorten apparatuur en machines. De inhoud van deze keuringen wordt in bepaalde gevallen door SKL zelf opgesteld of wordt door anderen vastgesteld waarbij SKL de organisatie en controle uitvoert. SKL certificeert bedrijven om keuringen te kunnen uitvoeren, zogenaamde keuringstations. SKL ziet erop toe dat deze bedrijven voldoen aan, door hen opgestelde voorschriften qua testapparatuur en keurmeesters.

Lugtenberg mechanisatie voert vanaf 2020 SKL keuringen zelf uit, met name op het gebied van veldspuittechniek. We hebben 2 gecertificeerde keurmeesters in huis en een eigen testbaan. Deze periodieke keuringen vinden elk jaar plaats, echter is voor de meeste machines een goedkeuring 3 of 6 jaar geldig. Welke eisen er aan de machines worden gesteld kunt u vinden op de site van de Stichting Kwaliteitseisen Landbouwtechniek (SKL)

De jaarlijkse keuring vindt meestal plaats op onze vestiging in Oosterwolde en wordt gehouden begin maart. Mocht u uw machine aan willen melden, neem dan gerust contact met ons op. U kunt met alle merken machines bij ons terecht!