Oogstmachines

Een compleet assortiment

Demo aanvragen >

Massey Ferguson| Een Wereldspeler

Massey Ferguson is een van de vooraanstaande fabrikanten van tractoren en landbouwmachines. Het bedrijf exploiteert een kleine 40 eigen fabrieken in negen verschillende landen. De producten van Massey Ferguson worden verkocht in landen over de hele wereld. Massey Ferguson levert o.a. tractoren, maaidorsers, oogstmachines, verreikers en voorladers.Massey Ferguson levert vanaf de jaren ’80 maaidorsers, ook wel combines genoemd. In het begin werden ze ingekocht bij het Deense Dronningborg, maar in 1991 neem Massey Ferguson een meerderheidsaandeel in het bedrijf. Wanneer moederconcern AGCO ook concurrent en maaidorserspecialist Laverda inlijft verplaatst de productie van maaidorsers van het Deense Randers naar Breganze in Italië. Door de samenvoeging van de kennis en ervaring biedt Massey Ferguson topmachines aan, getuige de introductie van de Ideal maaidorser.Ook voor de stro en gras oogst voorziet Massey Ferguson in de behoefte. De naam Hesston is bij elke agrariër bekend en ligt aan de basis van de huidige 2200 serie vierkante balenpersen. Er is ruime keuze in uitvoeringen en pakkenmaat. Dat geld ook voor de Massey Ferguson RB rondebalenpers. Deze machine vindt zijn oorsprong bij het Nederlandse Lely en is leverbaar met variabele en vaste perskamer. Daarnaast is de machine leverbaar als Protec uitvoering en heeft dan een geïntegreerde wikkeltafel. Last but not least heeft Massey Ferguson een kleine pakkenpers in het programma. Deze MF 1840 onderscheidt zich door zijn compactheid en het inline-perskanaal.

 

Kuhn| Veelzijdig en uniek

Kuhn is actief in tal van branches, zoals akkerbouw, tuinbouw, veehouderij, groenvoorziening, enzovoort. Door de brede expertise is het bedrijf een sterk merk geworden. Een breed scala aan balenpersen ontbreekt niet aan het assortiment. De ronde en vierkante balenpersen staan voor hoge prestaties in het veld. Ze produceren hoge kwaliteit en dichtheid van de balen, zodat uw activiteiten winstgevend zijn. Naast de SB serie grootpakpersen en de FB en VB rondebalenpersen, biedt Kuhn ook de FBP en VBP perswikkelcominaties aan. Maar de meest unieke machine is toch wel de I-BIO+, een rondebalenpers en wikkelaar in één. De compactheid en wendbaarheid van deze machine is uitzonderlijk.

Holaras| Specialist in uienoogstmachines

Holaras is specialist in het ontwikkelen en produceren van machines voor de uienverwerking. Het oogsten van de uien vindt voornamelijk plaats in augustus of september en gebeurt in 2 fasen. Eerst worden de uien in het zwad gerooid en na een korte droogperiode opgeladen. Uitgedroogd loof zorgt ervoor dat de uien beter houdbaar zijn. De uienrooiers en uienloofmaaiers zijn in diverse uitvoeringen met verschillende werkbreedtes verkrijgbaar. Vaak wordt er geoogst met een trekker op cultuurwielen, maar de frontrooier maakt het mogelijk om de trekker op brede banden te laten staan.  Daarnaast heeft Holaras een uienafstaartmachine in het assortiment. Deze is speciaal ontworpen voor het nauwkeurig afstaarten van uien en bloembollen.