Mestverwerking

Verschillende opties

Demo aanvragen >

Jako| Van eenvoud tot maatwerk

Jako staat voor Jansen Kootwijkerbroek, het merk produceert mest- en transporttanks, bemesters, kipwagens en dumpers. Het assortiment van de mestverwerking begon in de jaren ’80 met tankinhouden van 2000 l. op een enkelas. Inmiddels levert het bedrijf tanks met enkel-, tandem-, tridem- en zelfs vierassige onderstellen met een inhoud tot 35.000 l. Daarnaast heeft Jako een jarenlange historie met bemesters, zowel voor gras- als bouwland. De kracht van Jako is het bouwen naar klantwens, in overleg is (bijna) alles mogelijk.

Wij, als Lugtenberg Mechanisatie, stonden samen met Jako op onze laarzen in het veld toen de regelgeving voor mestinjectie in de jaren ’90 veranderde en één van de eerste Jako bemestercombinaties door ons bij een plaatselijke loonwerker werd afgeleverd.

Schouten| Sleepslangspecialist

Schouten machines is Uddel bouwt machines voor mestaanwending. Naast bemestertanken is het bedrijf gespecialiseerd in sleepslangbemesters, pomptankwagens en natuurlijk de slanghaspels. Eind jaren ’90 doet deze geheel nieuwe wijze van mestuitrijden zijn intrede. Een bemester wordt direct gekoppeld aan de trekker en sleept de uitgelegde slang achter zich mee. De pompunit bij de silo of mestput voedt de bemester en zorgt voor een continue mestaanvoer. Het systeem heeft ongekende capaciteit. Door de introductie is Schouten Machines marktleider op dit gebeid.  

Loonwerkers willen capaciteit draaien, hetgeen wij maar al te goed snappen. De machines van Schouten zijn bij deze professionele branche inmiddels meer dan bekend, uiteraard ook binnen onze klantenkring.

Bergmann| Innovatieve strooitechniek

Bergmann is opgericht in 1896 en heeft al meer dan honderd jaar ervaring in de productie van landbouwmachines en voertuigen. Het merk uit het Duitse Goldenstedt produceert voor zowel professionele landbouw- en loonbedrijven als particuliere boeren. Met het grote assortiment aan machines heeft Bergmann de juiste oplossing. Laatste ontwikkeling op het gebied van strooitechniek is V-Spread. Op de Agritechnica in 2019 presenteerde Bergmann het nieuwe breedstrooiwerk.  Afhankelijk van het strooimateriaal heeft de strooier een bereik van ruim 36 meter en een optimale verdeling. De combinatie van een strooiwerk met 3 walsen, een 1.8 meter hoge doorgang en V-vormige strooitafel zorgt hiervoor. De zes strooivleugels op de schijven zorgen voor een perfecte strooikwaliteit. V-Spread is de absolute top in breedstrooier-techniek, zeker in combinatie met de TSW2140 universele low-bed strooier.

Sinds 2018 maakt het Duitse merk Bergmann onderdeel uit van ons leveringsprogramma. Bergmann staat bekend om haar opraapwagens maar vooral op het gebied van strooitechniek van vaste mest heeft Bergmann een naam hoog te houden. De machines blinken uit in hun degelijkheid.

 

Cri-Mann| Oplossingen in mestverwerking

Cri-man is een Italiaans bedrijf dat machines ontwerpt en produceert, waaronder chopperpompen, schroefpersscheiders en mengers/roerwerken. Ze worden onder andere ingezet voor de verwerking van veedrijfmest, biogas en civiel/industrieel afvalwater. Het bedrijf heeft meer dan 30 jaar ervaring en begonnen in de verwerking van dierlijke drijfmest. Later werd uitgebreid naar de biogas- en industriële sectoren. De paradepaardjes uit de stal van Cri-man zijn de separatoren, chopperpompen, mixers en biocellen.