Grondbewerking

Duurzame kwaliteitsmachines

Demo aanvragen >

Lemken| Kwaliteit zonder compromis

Lemken bestaat al sinds 1844 en is sinds 1928 al actief in Nederland. Het merk staat synoniem voor grondbewerking en zaaien. De naam voor een willekeurige stoppelcultivator is in de volksmond “Smaragd”, terwijl het toch echt de naam is van een Lemken machine. Deze naam staat inmiddels voor meer dan kwaliteit, iets wat in het hele productassortiment is terug te vinden. Naast cultivatoren levert Lemken voor de grondbewerking ook schijveneggen, rotorkopeggen en vorenpakkers, maar bovenal is Lemken bekend van de ploegen. Na de succesvolle Opal series, is de professionele akkerbouw nu overtuigd van de Juwel serie.

In 2016 zijn we als Lemken dealer begonnen en sindsdien hebben we een groot aantal landbouwers en loonwerkers voorzien van Lemken machines. Vooral de Juwel heeft in het gebied een groot marktaandeel. Het merk maakt inmiddels een belangrijk onderdeel uit van ons assortiment.

Imants| Baanbrekend 

Imants is een machinebouwer uit het Noord-Brabantse Reusel. Evenals menig fabrikant is het bedrijf begonnen als dorpssmid, meer dan 100 jaar geleden. Tot de jaren ’60 produceerde het bedrijf onder andere ook ploegen, maar met de introductie van de bekende spitmachine kwam daar een einde aan. Inmiddels is de spitmachine niet meer weg te denken uit de Nederlandse landbouw. Imants bouwt een eenvoudige maar oerdegelijke machine, die veelzijdige en flexibel is en die veel werkgangen kan combineren. Er zijn in de loop van de loop van de jaren verschillende opties aan de prijslijst toegevoegd, maar de basis bleef hetzelfde: een langzaamdraaiende as met spitbladen, die de grond en organische stoffen egaal met elkaar vermengd en een vlak zaaibed achterlaat. Door het combineren van zaaien, planten en poten is het de ideale machine.

Kuhn| Onbeperkte keuze

Het verhaal van Kuhn begint al in 1828 als de Franse smid Joseph Kuhn zijn eerste weegapparatuur in de markt zet. 40 jaar later startte de productie van landbouwmachines en jaren van groei in omvang en verkoop volgden. In het heden is Kuhn een toonaangevende producent van landbouwmachines en bekend over de hele wereld. Kuhn is actief in tal van branches, zoals akkerbouw, tuinbouw, veehouderij, groenvoorziening, enzovoort. Door de brede expertise is het bedrijf een sterk merk geworden. Ook op het gebied van grondbewerkingsmachines heeft het bedrijf een naam hoog te houden. Schijveneggen, kopeggen, cultivatoren, frezen of ploegen, Kuhn biedt het allemaal. Duurzame landouw is bij Kuhn niet onbekend, gezien de introductie van de Biomulch. Door de hoge toeren op de freesrotor en de geringe werkdiepte vernietigd de machine (resistente) onkruiden maar kan ook groenbemester oppervlakkig inmengen voor een optimale afbraak. Daarnaast wordt de machine ingezet voor het inwerken van organische meststoffen of compost in de toplaag.

Evers| Voor een betere bodem

Evers is producent van landbouwmachines voor grondbewerking, mestinwerking en graslandverzorging en dat al meer dan 60 jaar. Het bedrijf streeft naar vernieuwing, kwaliteitsverbetering en efficiëntieverhoging in de landbouwsector. Evers ontwikkeld en produceert alles in eigen huis en daardoor kan makkelijk worden gevarieerd, als het gaat om aanpassingen vanaf standaard en inspelen op ontwikkelingen in de markt. Uit het huis van Evers komt de uitvinding van de schijveneg en de rijenbemester. Evers staat dicht bij de Nederlands landbouwer en loonwerker, dat blijft ook uit professionele en uitgebreide assortiment. Evers geniet grote bekendheid, iedere agrariër heeft of had een Evers vaste tand cultivator in de schuur staan.