Gewasbescherming en -verzorging

Duurzame kwaliteitsmachines

Demo aanvragen >

AP Dubex| sterk in gewasbescherming

AP Dubex begon in 1953 met de productie van spuitmachines en sinds die tijd diverse ontwikkelingen in de landbouw meegemaakt. Door constante groei en het steeds groter worden van de machines bleek de allereerste lokatie in 2e Exloërmond te klein en in januari 1997 is Dubex verhuisd naar Stadskanaal. Door deze verhuizing werd de productieoppervlakte vergroot van 4000 naar 12000 m². Het bedrijf is in 2021  overgenomen door AP Machinebouw uit Rutten en is de handelsnaam en merknaam Ap Dubex geworden. Het bedrijf heeft een ruim assortiment in kwaliteitsmachines. met verschillende tankinhouden en boombreedtes. Door voortdurend aan te passen aan de ontwikkelen voldoen de machines aan de huidige wensen en eisen. Het bedrijf werkt klantgericht en kan daarom elke machine leveren met de juiste specificaties.

Rauch| De kracht van Precisie

Rauch is dé machinebouwer als het gaat om kunstmeststrooiers en winterdienststrooiers. Het Duitse bedrijf bouwt deze machines al meer dan 100 jaar en is pionier op dit gebied. De fabrikant kwam als één van de eerste met een dubbelschijfs strooier op de markt en ook de pneumatische strooier kwam uit de Rauch fabriek. Bij menig veehouder staat een Rauch MDS strooier in de schuur, de enige machine met 2 schijven en 1 trechter, zodat overhevelen na het kantstrooien niet meer nodig is.  Daarnaast introduceert Rauch in al 1990 de nieuwe elektronische stroomregelapparatuur EMC, een systeem dat, door het meten van de weerstand op de strooischotelas, de strooihoevelheid automatisch aanpast. Het systeem levert Rauch nog steeds op de nieuwste modellen en heeft daarmee een aantal onderscheidingen in de wacht gesleept.

Wij hebben inmiddels ruime ervaring met de machines van Rauch, de MDS is menig maal een prima basisstrooier gebleken en voor de veeleisende klanten hebben we meerdere machines met EMC, weeginrichting en GPS gestuurde machines afgeleverd.

Einböck| Professionele mechanische onkruidbestrijding

Einböck levert een grote verscheidenheid aan schoffelmachines en wiedeggen. De belangrijkste eigenschappen daarvan zijn sterke frames voor hoge belastingen en diverse keuzemogelijkheden. Zeker als het gaat om de besturing van de schoffelmachines. Denk hierbij aan bijvoorbeeld automatisch sideshift frame met camerabesturing,  topstangbesturing, handmatische besturing, hydraulische stuurondersteuning, enzovoort. Ook voor graslandverbetering of onderzaaien bent u bij Einböck aan het juiste adres. De machines kunnen uitgerust worden met een (opbouw)zaaimachine.